Sammal ja lika tiilikatoilla eivät ole vain esteettisiä haittoja, vaan ne myös vahingoittaa katon rakennetta ja vedenpitävyyttä ajan myötä. Monet turvautuvat virheellisesti painepesuriin sammaloituneen tiilikaton puhdistuksessa, ajattelematta sen pitkäaikaisia seurauksia.

Painepesuri voi aiheuttaa merkittävää vahinkoa tiilikatolle. Korkea paine voi kuluttaa tiilten pintakerrosta, mikä altistaa ne entistä nopeammalle haurastumiselle. Samalla katolla oleva kasvusto voi tunkeutua syvemmälle tiilen huokosiin ja kasvaa entistä voimakkaammin. Lisäksi painepesurin voimakas suihku voi tunkeutua tiilen saumoista katon rakenteisiin ja mikä voi johtaa vuotovahinkoihin.

Oikea tapa puhdistaa sammaloitunut tiilikatto on mekaaninen puhdistus, jonka jälkeen siihen levitetään kasvustontorjunta-aine.

Mekaaninen puhdistus on hellävaraista, eikä vahingoita tiilen pintaa. Pelkkä puhdistus ei kuitenkaan riitä. Sammaleen uusi kasvu on estettävä asianmukaisella kasvustontorjuntakäsittelyllä. Torjunta-aine tuhoaa kasvuston ja sammalet, levät ja jäkälät kuolevat välittömästi. Käsittelyn jälkeen kestää vielä parista kuukaudesta vuoteen, ennen kuin kasvusto on kokonaan huuhtoutunut pois sadevesien mukana.

Vaikka mekaaninen puhdistus ja sammaleenestokäsittely ovat tehokkaita keinoja sammaloituneen tiilikaton hoidossa, on suositeltavaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Kokeneet kattoremonttialan ammattilaiset voivat tarjota oikeat työkalut, menetelmät ja tuotteet sammaloituneen tiilikaton kunnostamiseen ja ylläpitoon.

Pyydä Santtu käymään katolla – saat kuntoarvion katostasi ja selkeän ehdotuksen siitä, mitä katollesi kannattaa juuri nyt tehdä.

Yhteystiedot